Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


31.1.09

Jonathan Yeo

γεια χαρά!

επιτέλους είμαι στην ευχαριστη θέση να κάνω το πρώτο μου κανονικό ποστ σ αυτο το φανταστικό μπλογκ...



σας παρουσιάζω λοιπόν τον Jonathan Yeo!
τον ανακάλυψα διαβάζοντας μία συνέντευξη του στο Εψιλον της κυριακάτικης ελευθεροτυπίας την κυριακη που μας πέρασε και έπειτα έψαξα γι αυτόν...
Τα πορτραίτα του τα βρίσκω πάαρα πολύ ωραία με στυλ αλλα δν είναι αυτά μόνο που με ενθουσίασαν... Αλλά τα κολάζ τα κολάζ του είναι κατι παραπάνω από καταπληκτικα και το πιο σημαντικο είναι το υλικό που χρησιμοποιεί (δν είναι τυχαίο άλλωστε που για να τα δεις στο site του πρέπει να επιβεβαιώσεις οτι είσαι πάνω απο 18)



χρησιμοποιεί λοιπόν αποκόμματα απο πορνοπεριοδικά.



αξίζει να σημειωσω ότι έχει γίνει γνωστος κυρίως από κολάζ διασημοτήτ
ων και πρωτα απ ολα απο αυτο του μπουστον κρίνω λοιπόν υπερβολικά ευρηματικό και υπερβολικά καλό σ αυτό που κάνει και υπερβολικά αποτελεσματικό και και και και
και με έχει κάνει ν τον θαυμάζω.
http://www.jonathanyeo.com/




υγ: να ευχαριστήσω πολύ θερμά τον Αντρέα που μας έφτιαξε το in(k)spired με το μελάνι πάνω πάνω.

30.1.09

julie doucet


ουαου
μπορω να κανω ποστ
ναιναι θα φανω ανταξια των προσδοκιων σας:D

γεια ειμαι η παπχια
κι αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ
για ατομα που με εμπνεουν και τα αγαπω και εχουν ενδιαφερον και οριστε:


η julie ducet
αντεργκραουντ κομικς απο καναδα
εμαθα για αυτην απο μια φιλη και μου δανεισε κ ενα κομικ της κ ημουν καπως ουαου
απλα στην ελλαδα δεν καταφερα ακομα να βρω δουλεια της
(ψαχνω ακομα^^)
οριστε λοιπον,δειγμα της δουλειας της και το site της

Felipe Smith - MBQ

γεια χαρα :)

σκοπευα να αφησω σημερα τον φιλο παλμ να κανει επιτελους το πρωτο του κανονικο ποστ αλλα εμαθα απο ενα πουλακι (η και παπχακι) οτι ειναι στο "candyshop" (δεν καταλαβα αν αυτο ειναι ονομα μαγαζιου η αν πηγε να παιξει στο γνωστο βιντεο κλιπ, αυτο ακομα το σκευτομαι) και τα σπαει, κανει πιρουετες και τετοια..
οποτε σα σωστος υπερενεργητικος και αυπνος τσατσος δρατωμαι (ναι δρατωμαι!) της ευκαιριας και ποσταρω!


FELIPE SMITH ειναι το ονομα
comic - manga artist με πολυ ταλεντο, πολλα βραβεια και πανω απ ολα ιδιεταιρο στυλ.. τα μανγκα του θεωρουνται ΟΧΙ-ΚΑΙ-ΤΟΣΟ-MANGA καθως εχουν πολυ πιο δυτικο στυλ..
στον τιτλο λεει και MBQ.. mbq ειναι το πρωτο του ολοκληρομενο manga.. ειναι αρκετα νεος καλλιτεχνης δηλαδη..
MBQ = 3 τομοι manga με γαματο σχεδιο και πολυ γελιο

οσοι "καλλιτεχνες" δουλευετε σαν σερβιτοροι-πιτσαδοροι-διανομεις-υπαλληλοι σε σαπια μαγαζια να το παρετε αυτο το κομικ, δεν προδιδω το σεναριο δεν θα καταλαβετε γιατι το ειπα αυτο μεχρι την τελευταια σελιδα :P αλλα και παλι να το παρετε!
αλλη δουλεια του felipe smith μπορειτε να βρειτε στο myspace του καθως και στο site του (αν και το site δεν το εχω ψαξει και τοσο ειναι η αληθεια)
για τους αγγλοφωνους οριστε και ενα video απο το myspace του που δειχνει τον αγωνα του για να καταφερει να προωθησει - πουλησει τα κομικς του :P το κηνυγησε το παλικαρι οχι μαλακιες :P

28.1.09

ASHLEY WOOD

οκ
ξεκινησαμε χαλαρα... τωρα ομως σοβαρευει το θεμα.. :P
οι κομιξαδες τον ξερετε.. οι αλλοι ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΕΤΕ! ειναι κατι παραπανω απο διαταγη
με λενε σωτηρη και αυτος ο τυπος μου αλλαξε τη ζωη! ( :O )

ASHLEY WOOD
illustrator, comic artist, designer

εχει σχεδιασει απο "HELLSPAWN" μεχρι "TANK GIRL" και εχει κανει δικιες του δουλειες που ειναι χρυσαφι ατοφιο! (βλ. POPBOT)
χρησιμοποιει συχνα μικτες τεχνικες συνδιαζοντας πολλες φορες πετυχημενα ζωγραφικη με λαδι και ψηφιακα μεσα..
διαφερει αρκετα απο τους περισσοτερους "εμπορικους" σχεδιαστες κομικ, αν και εχει γινει κατι σαν μοδα πια το στυλ του, ασχετο το οτι στην ελλαδα δεν εχουμε παρει πρεφα..

αρκετα φλυαρισα, για περισσοτερα:
www.ashleywoodartist.com
www.ashleybambaland.blogspot.com
οι εικονες που ανεβαζω ειναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ,
να μπειτε στο site και μετα στο blog του τυπου για μια καλη γευση και μετα να παρετε δανειο απο την τραπεζα και να αγορασετε ΟΛΑ τα κομικς του! :P

αρκετα πορωθηκα :P

David Shrigley

DAVID SHRIGLEY

συναντησα αυτο τον τυπο πριν αρκετο καιρο στο διαδυκτιο.. ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ με την δουλεια του.. φανταστικα γλυπτα και απολυτως "εκνευριστικα" -για ορισμενους- σχεδια-κειμενα :P γραφω "εκνευριστικα" για να μην γραψω "επαναστατικα"..
πολυ γελιο γενικα εριξα με τον κυριο david shrigley και τον ειδα και σε μια περιοδο οπου στο μυαλο μου πεταγαν ιδεες τις οποιες τονωσε ΠΟΛΥ το σχεδιο και το γενικο του σκεπτικο..

οριστε παρακατω ενα μικρο δειγμα της πολυ εξυπνης δουλειας του
για περισσοτερα: www.davidshrigley.com :P

΄-΄ Γεια χαρά!

Γεια χαρά κι από μένα και καλή αρχή!
Και γω λέω να μην ξεκινήσω με ποστ, αλλα με εισαγωγή!

Απο μένα θα δείτε αναρτήσεις που θα αφορούν την τέχνη (ξένοι και έλληνες, νεοι και γέροι καλλιτέχνες, graffiti, street art,comics,collages και άλλα) αλλά και άλλα πράγματα που με απασχολούν, για παράδειγμα θα ανεβάζω την ανακοίνωση ενός φεστιβάλ, την παρουσιαση ενός βιβλιου ή την προταση μίας ταινίας... τελείως free-writing με λίγα λόγια αλλά με επίκεντρο την τέχνη αφού κατά την γνώμη μου όλλα γυρω απο την τέχνη γυρνάνε ή τουλάχιστον έτσι θα πρεπέ...

Όποιος γουστάρει και έχει λίγο χρόνο θα αφήνει το σχόλιο του, όποιος δν γουστάρει έχει δν έχει χρόνο πάλι 8α αφήνει το σχόλιο του (για τιμωρία) :P. Όλες οι απόψεις δεκτές και όποια πρόταση για συζήτηση είναι ανοιχτη...

Καλή αρχή κι από μένα και
GET in(k)spired.

27.1.09

καλησπερα και καλη αρχη

καλησπερα!
και καλη αρχη!

ειπα να ξεκινησω με μια μικρη εισαγωγη και να μην αρχισω να πεταω ξερα ποστς απο δω και απο κει με καλλιτεχνες και αλλα σχετικα..

θα κανω ενα copy-paste το μερος "τι ειναι το get in(k)spired" για ζεσταμα :P :

"το "get in(k)spired" ειναι ενα μπλογκ που δημιουργηθηκε απο παιδια που αγαπανε την τεχνη ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ καθως και οτιδηποτε αποτελει προσπαθειες δημιουργιας (ή και "απεγκλοβισμου") σε αυτη τη χωρα...
στο μπλογκ αυτο λοιπον θα προσπαθησουμε να ανεβαζουμε οτιδηποτε μας επιρρεαζει, οτιδηποτε μας συγκινει, οτιδηποτε μας ΑΡΕΣΕΙ δινοντας την ευκαιρια σε οσους επιθυμουν να ερχονται σε επαφη με τομεις της τεχνης που στην χωρα μας δυστυχως χαιρουν μηδενικης εκτιμησης.."

οποτε εδω θα δειτε (απο μενα τουλαχιστον) αναρτησεις που σχετιζονται με : graffiti, street art, comics και γενικα οτιδηποτε με επιρρεαζει και μου αρεσει και δεν αντιμετοπιζεται οπως θα επρεπε απο τον κοσμο κατα την ταπεινη μου αποψη

αυτα τα λιγα για αρχη.. :)
καλη μας αρχη