Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


26.2.09

Outsiders- Steve Lazarides

Παλι εδώ..
λοιπόν,
ο Steve Lazarides πιστεύω οτί αποτελεί ένα όνομα που σημάδεψε το street art τα τελευταία χρόνια γιατί θα έλεγα πως είναι η μάσκα του διάσημότερου street art καλλιτέχνη, Banksy.
Είναί manager του και καθοδηγητης του.
Εκτός απο αυτή τη δραστηριότητα του όμως είναι πολύ καλός φωτογράφος με καριέρα σε πολλά περιοδικα και εφημερίδες όπως η εφημερίδα Independent και το μουσικό περιοδικόNME και έχει ασκήσει και επαγγέλματα άλλα, όπως dj ή οικοδόμος... Περισσότερα για αυτόν μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ
Επηρρεασμένος λοιπόν από την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο Εψιλον της Κυριακάτικης Ελευ8εροτυπίας την περασμένη Κύριακη, έχοντας το βιβλίο σα χέρια μου εδώ και πολύ καιρό και ενώ έχω κάνει άλλη μία αναφορά στο βιβλίο στο προσωπικό μου blog
έχω την τιμή να σας παρουσιάσω το Outsiders άρχικα ως βιβλίο αλλά και ως gallery στη Greek street του Λονδίνου.
Το βιβλίο απότελει ένα πάρα πολύ καλό μάζεμα δουλειών ανθρώπων που δυσκολεύονται να μπουν σε γκαλερι και να πουληθουν ή άλλων που δν έχουν κάνει και τόοοσες σπουδες στην τέχνη και έιναι κυρίως αυτοδίδακτοι.
Πολλοί street artists κάποιοι γλύπτες αλλά και μία ταριχεύτρια,
καποια ονοματα είναι ο jonathan yeo (εχω αναφερθει με ποστ πιο κάτω), sage vaughn, antony micallef, Mark Jenkins, Gee Vaucher, Vhils, jR
άνθρωποι για που για τους περισσότερους απο αυτούς σκοπευω να ποστάρω σύντομα.
Οσον αφορά την gallery αποτελεί έναν πολύ εναλλακτικό για τα σημερινά δεδομένα χωρο έκφρασης και έκθεσης όπου όλοι αυτοι οι καλλιτέχνες μπορούν να εκθέσουν.
οι τιμές πωλησης για να πάρετε μία γεύση ξεκινάν από 500 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 480000 ευρώ.

Ορίστε λίγα έργα των καλλιτεχνών που βρίσκονται στο βιβλίο:

jR
H gallery Outsiders
VhilsΕργο της ταριχεύτριας-γλύπτριας


Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

23.2.09

finders keepers crew

καλημερα:D
πολυς ενθουσιασμος σημερα, καθως ανακαλυψα το crew των finders keepers.
το βρηκα μεσω του μπλογκ του dreyk the pirate (http://dreykthepirate.blogspot.com/) οπου σε ενα ποστ αναφεροταν σε αυτους.
κανοντας μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ (νετ μου σε αγαπω) παραθετω ενα αποσπασμα αυτων που βρηκα:

The Finders Keepers Crew are a group of street artists from London. The crew consists of , Mysterious Al and others.Finders Keepers Crew host illegal street art exhibitions; they curate international artists to create artworks of street garbage for an impromptu and illegal street exhibition.Details of each exhibition are kept as closely-guarded secrets until minutes prior to their opening, with invites usually being sent via e-mail or posted on street art websites such as and Each Finders Keepers show lasts for one night only, and all artwork is handed out for free at the end.

μου φανηκε παρα πολυ ενδιαφερουσα ως ιδεα.
οπως και γενικοτερα η street art μου φαινεται υπεροχη γιατι ειναι τζαμπα και για ολους.
"καταστροφη" και δημιουργια.εκφραση.αξιοποιηση της ασχημιας του δρομου για να βγει κατι ομορφο. εγω δεν ειμαι υπερ της καταστροφης για την καταστροφη.αν δεν εχεις κατι καλυτερο να προτεινεις, ή εστω ΚΑΤΙ να προτεινεις μην κανεις τιποτα.το crew αυτο,οχι μονο αξιοποιει τα "σκουπιδια" του δρομου και τα μετατρεπει σε κατι ομορφο, μα υστερα τα χαριζει κιολας στον κοσμο.αυτη η τεχνη ειναι ομορφη,ειναι δωρεαν και ειναι για οποιονδηποτε.

για μενα ετσι πρεπει να ειναι η τεχνη (παιζει να εχουν βαρεθει μερικοι να με ακουνε να το λεω αυτο:$)

τελοσπαντων

μερικες φωτογραφιες απο εκδηλωσεις των finders keepers



20.2.09

Christopher Charlie "ISOE"

καλησπερα μετα απο καιρο!

αρχικα θελω να προτινω ενα site, το WWW.WOOSTERCOLLECTIVE.COM, ενα site οπου εμενα τουλαχιστον με εχει βοηθησει ΠΟΛΥ καθως περιεχει δουλειες απ ολο το κοσμο που σχετιζονται με την street art.. ενημερωνεται τακτικα και ειναι ΜΕΓΑΑΑΛΟ οποτε ο καθενας που τον αφορα αυτος ο τομεας μπορει εκει να βρει δουλειες του γουστου του..

καπου εκειμεσα και γω λοιπον επεσα σε ενα ποστ οπου ανεφερε τον παρακατω καλλιτεχνη..
CHRISTOPHER CHARLIE γνωστος και ως ISOE.. street artist οπου τωρα ασχολειται με την ζωγραφικη.. επισκευτητε το site του: http://www.charlieisoe.com, περιεχει αρκετες δουλειες καθως και διαφορα γκραφιτι του.. δυστυχως ο τομεας με τα σχεδια δεν ειναι ενημερωμενος και εχει μοναχα 4 (μετρια) σχεδια.. τα αλλα ομως εχουν πολυ ενδιαφερον..
οριστε και ενα δειγμα τις δουλειας του καθως και ενα γκραγιτι του (τελευταια εικονα)
περιμενω αποψεις και καλησπεριζω τους καινουριους αναγνωστες μας :)
yes

18.2.09

benoit pare

ω γεια σας και παλι.
σημερα ξυπνησα με ορεξη και νωρις-νωρις και ειπα να ποσταρω στο πολυαγαπημενο μας μπλογκ.
βασικα οχι,προηγηθηκε κατι,πηγα σε εναν παλιο μου δασκαλο απτο δημοτικο ο οποιος μου εκανε τοοοοτε ζωγραφικη.
και τελοσπαντων μιλησαμε μπλα και ειδα και προσφατη δουλεια του και θα ηθελα να τη δειτε κι εσεις:]

κανει μιξεις τεχνικων και στιλ για παραδειγμα συνηθως συνδυαζει τα κομιξ με πιο κλασικες τεχνικες οκ,μπλα μπλα δειτε το site του http://www.benoitpare.com/ μερικες δουλειες μαρεσουν παρα πολυ.




15.2.09

ελληνικα φανζιν (ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ)

ο βασιλης ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ
αρα κανω το ποστ που ηθελα

ωραια παμε
ειναι ενα ποστ για ελληνικα φανζιν που αγαπω
αα
"τι ειναι φανζιν;"

φανζιν ειναι ενα εντυπο αυτοεκδιδομενο και μη κερδοσκοπικο χωρις σταθερη κυκλοφορια.
παμε λοιπον:


apeb.o.t. απεμπλουτισμενο ουρανιο τοξο
ισως το αγαπημενο μου φανζιν
παει για πεμπτο τευχος τωρα
εχει αυτονομες ιστοριες που αφορουν εε αχ τι αφορου θα ελεγα τη μητροπολη και τη ζωη δεν ξερω,πολυ καλο σχεδιο ωραιες ιδεες και γενικα ειναι πολυ προσεγμενο
(στο τεταρτο τευχος τα εξωφυλλα ειχαν γινει ενα-ενα με στενσιλ!)
τελοσπαντων,το αγαπω
ψαξτε το

frogs and dogs
αυτο το γνωρισα φετος:)
παει για πεμπτο τευχος κι αυτο (αντε ομωωωως)
αυτονομες ιστοριες ξανα, καποιες προσωπικες, βγαζουν γελιο ειναι εξυπνες και καλο σχεδιο.γαμω,τις προτιμω με χρωμα αλλα τι να γινει!

δειτε και το μπλογκ τους,εχει πολυ πραγμα

παμε παρακατω

Jin Soda
ελπιζω να ειμαι ακριβης, νομιζω εχουν κυκλοφορησει 3 τευχη.
αα ειδα τωρα κ το μπλογκ κ μαρεσει πολυ:]
το φανζιν μαρεσει πλ εχει πλ γελιο κ εε δν ξερω τι να πω ειναι τελειο σαν σφηνακι

Red Dot Comix

κομικς,ιστοριες,σκιτσα φωτογραφιες
πραγματικα ομορφο φανζιν οπως και το site και το blog
(γενικα νομιζω δεν εχει νοημα να λεω πολλα εφοσον μπορειτε να τα ανακαλυψετε μονοι σας :] )
www.reddotcomix.com και http://reddotcomix.blogspot.com/
ρε αυτα προς το παρον:D
ειναι λιγα ακομα φανζιν που αγαπω αλλα προς το παρον αυτα αρκουν
Υ.Γ.
βασιλη αμα γκρινιαζεις θα γερασεις γρηγορα


10.2.09

Ε.ξεγερμένη Λ.α'ι'κή Σ.κήνη

Λοιπόν,Αυτό το ποστ θα ξεφύγει λίγο από τα συνηθισμένα αλλά όχι απο τα καλλιτεχνικά όρια!


11 μέρες πριν φοιτητες απο σχολές χορού, δραματικές ή και καλών τεχνών κατέλαβαν το κτίριο της Λυρικής Σκηνης στην οδό Ακαδημίας


φοιτητές που μιλούσαν για εξεγερμένα μπαλέτα, για δωρεάν μαθήματα ακροβατικών, σύγχρονου χορού, ιστορίας τέχνης και παραδοσιακών πολεμικών τεχνών. Μιλούσαν για μια τέχνη αδιαμεσολάβητη, για ζωή δημιουργική, για την εναντίωσή τους στην τέχνη-θέαμα και στην παθητική κατανάλωση.
Και μιλούν για μικρές ομάδες, για μικρές συλλογικότητες που συναντιούνται με άλλες συλλογικότητες και φτιάχνουν πρόσκαιρα μια μεγαλύτερη. Μιλούν για συμβολικές «απελευθερώσεις» συμβολικών χώρων, για επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου. (απόσπασμα απο κείμενο Ν.Ξυδάκη).

Πηγα κάποιες φορές ξεκάρφωτα και σε μία συνέλευση,στην τελευταία... αφού η κατάληψη έληξε και η Λυρική παραδοθηκε σε άψογη κατάσταση το Σάββατο 07.02.09, με μία πορεία-γιορτη με φωνες, μουσικές, ζωγραφιές και χορούς προς το ξεραμένο πάρκο της οδού Πατησίων και Κύπρου.

Εγώ, για μέρες ενημερωνόμουνα για τις κινήσεις τους κυρίως από το blog τους το οποίο το προτείνω ανεπιφύλακτα ακόμα, γιατί το οτί τελείωσε μία κατάληψη δεν δημαίνει τίποτα άλλο παρά νίκη και συνέχεια!

4.2.09

Ζογλοπιτου

να κανω ποστ, να κανω ποστ;:D

γεια,να μαι παλι

αφησα να περασει ενα 24ωρο (νομιζω) απτο τελευταιο ποστ αρα σειρα μου


ταραμ ταραμ


Μαρια Ηλεκτρα Ζογλοπιτου
κομικς,Ελλαδα
τα αγαπαω τα σχεδια της πολυ.Γεννηθηκε στην ομορφη Σαλονικα το 1970, και πεθανε το 1997,κατι το οποιο ειναι απειρο κριμα για μενα γιατι πιστευω πως ειχε πολλα ακομα να κανει.



οκ,λοιπον, κυκλοφορουν 2 βιβλια της, το Χαμενο Φασμα που ειναι αυτοτελης ιστορια κομικς και το Products of Love and Chaos που εχει διαφορα σκιτσα και κομικς της,βασικα ειναι συγκεντρωμενο μεγαλο μερος της δουλειας της.Την αγαπω, για τις ιδεες και το σχεδιο της.αυτα εε τωρα site δεν ξερω αν υπαρχει.μπα δεν υπαρχει.τι να γινει.παρτε τα βιβλια:D αυτο.γεια,στο επανιδειν.καλες αναζητησεις


3.2.09

BLU

BLU
street artist παγκοσμιου φημης.. προσφατα επισκευτηκε τη χωρα μας στα πλαισια του 13 φεστιβαλ της βαβελ..
δεν θα πω πολλα, επισκευτητε το site του: www.blublu.org, δειτε δουλεια του στο woostercollective, δειτε τα βιντεο του στο youtube και αγοραστε τα βιβλια του απο το διαδυκτιο :PΚΑΙ ΕΝΑ VIDEO ΤΟΥ: