Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


29.3.09

V.Kandinsky

'Eπέστρεφα από την σχεδιαστική μου δουλειά βυθισμένος σε σκέψεις όταν, ανοίγοντας την πόρτα του εργαστηρίου, βρέθηκα ξαφνικά μπροστά σε έναν πίνακα απερίγραπτης ομορφιάς. Σταμάτησα κατάπληκτος, κοιτάζοντάς τον. Ο πίνακας δεν είχε κανένα θέμα, δεν απεικόνιζε κανένα προσδιορίσιμο αντικείμενο και ήταν όλος φτιαγμένος από έντονες χρωματικές κοιλίδες. Τελικά πλησίασα και μόνο τότε αναγνώρισα τι ήταν πραγματικά: ο δικός μου πίνακας βαλμένος πλάγια στο καβαλέτο... Ένα πράγμα έγινε ξεκάθαρο για μένα: η αντικειμενικότητα και η απεικονιση αντικειμένων δεν είχαν καμία θέση στους πίνακες μου και μάλιστα ήταν επιζήμιες γι αυτούς'
V.Kandinsky 1908

αυτά είναι καποια λόγια του μεγάλου ζωγράφου Vasilly Kandinsky που βρέθηκαν στο ημερολογιο του και εξγγούν το πως ο καλλιτέχνης αυτός ξεκινησε να ζωγραφίζει αφηρημένα.
ανεβάζω δύο χαρακτηριστικά έργα του Kandinsky από τις δυο πιο σημαντικές φάσεις του.
το ένα είναι παραστατικό και το άλλο είναι αφιερωμένο στους: ε σιγά μωρε κι εγώ το κάνω αυτο, κυκλους τραβουσε μωρε ή δν πα να παι3ει κανα τάβλι, μας κοροιδεύει κτλ.


(αυτο δν αποτελεί ένα συνιθισμένο ποστ για τον Kandinsky αλλά μία απλή αναφορά στα λόγια αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη.)



'-'

22.3.09

jean-marc reiser

γειααα:D

καιρο εχω να γραψω μαλλον
δεν πειραζει

λοιπον,το σημερινο ποστ δε θα ναι κατι ιδιαιτερα ευφανταστο,τον καλλιτεχνη για τον οποιο θα μιλησω μαλλον τον ξερουν αρκετοι.
παρ'ολα αυτα ειναι απο τους αγαπημενους μου,αρα!

ειναι ο Reiser.
γεννηθηκε στη Γαλλια το 1941 και δυστυχως πεθανε σε ηλικια 42 χρονων απο καρκινο.

εχει πολυ κυνικο και πολιτικο χιουμορ, μαυρο χιουμορ πολλες φορες ομως πολυ εξυπνο και δε δισταζει να σατιρισει οτιδηποτε.

το σκιτσο του διχαζει, γιατι υπαρχουν ολοι αυτοι που λενε οτι δεν ξερει σχεδιο κλπ κλπ, εγω ομως πιστευω οτι αποδιδει απολυτα αυτο που θελει, με πολυ απλo τροπο.

ειχε δημιουργησει 2 μονο επωνυμους χαρακτηρες, το μεγαλο ρεμαλι και τη ζανιν.




λοιπον αυτα, αυτος ειναι, λινκ δεν εχω μπορειτε ομως να τον ψαξετε και αλπουμ του κυκλοφορουν απο το παρα πεντε.


χαιρετω:)




19.3.09

deviantart.com

γεια χαρα!
θα ηθελα αυτο το ποστ να το αφιερωσω σε μια ιστοσελιδα και οχι σε εναν συγκεκριμενο καλλιτεχνη

WWW.DEVIANTART.COM
μια σελιδα πρωτοφανη και πολυ ενδιαφερουσα.. ειναι κατι σαν myspace μονο που το προφιλ που δημιουργεις εκει ειναι ενα "καλλιτεχνικο ποροφιλ" που σημαινει οτι ο καθενας ανεβαζει τις δουλειες του και οχι απλα φωτογραφιες οπου κανει γκριματσες..

ειναι μια "κοινωνια" καλλιτεχνων με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποικιλια σε προφιλ καλλιτεχνων ΟΛΩΝ των κατηγοριων και επιπεδων, forums, live chat και γενικα διαφορα ΠΟΛΥ ενδιαφεροντα συστηματα.. ο καλτερος τροπος για να το ανακαλυψετε ειναι να κανετε εγγραφη και να αρχισετε το ψαξιμο!
μεσα εκει θα βρειτε και πολλους ελληνες καλλιτεχνες και σιγουρα αν ασχοληθητε θα αποκτησετε φιλιες με καλλιτεχνες σε ολο το κοσμο καθως εκει ολοι μοιραζονται μια κοινη ΜΕΓΑΛΗ αγαπη..

οποτε, εξερευνηστε!

12.3.09

Logan Hicks

Street artist με πολύ χαρακτηριστικό πλέον στυλ και πολύ ιδιαίτερο!
τον θυμηθηκα απ τα παλιά καθως αποτελούσε έναν από τους αγαπημένους μου στενσιλάδες μαζί με τον banksy τον Blek και άλλους...
Mπορεί να μην μ αρέσει τόοοσο ο ρεαλισμός αλλα δν 3ερω... νομίχω πως αυτόν τον τύπο οφείλω να τον θαυμάσω!

Αφορμή όμως για αυτό το post αποτέλεσε ένα μονοσελιδό που δημοσιεύτηκε και διάβασα στην LIFO της προηγούμενης εβφομάδας. Ο Logan Hicks βρέθηκε στην Ελλάδα πριν λίγες μέρες με σκοπό να προωθήσει τα χρώματα Sabotaz80. Δηλώνει λοιπόν οτι του αρέσει πολύ η Ελλάδα και οτι εμπνέεται από τα σπιτια στην Αθήνα καθώς έχει τραβήξει και αμέτρητες φωτογραφίες!
O Hicks είναι αναγνωρίσιμος από τον αψύ ρεαλισμό που ασκεί στους τοίχους και στους καμβάδες στις gallery, το στυλ του έρχεται σε αντίθεση με την λιτότητα του banksy καθώς τα έργα του αποτελούνται απο πολλά στρωματα και διαφάνειες ώστε να πετύχει και το θεμητό αποτελεσμα...

ορίστε κάποια πράγματα από την δουλειά του:




για περισσότερα μπορείτε να ξεναγηθείτε στο site του ή να διαβάσετε και την συνέντευξη του στο προηγούμενο τεύχος της LIFO

5.3.09

Vik Muniz

Γεια χαρά!!
με χαρά σας παρουσιάζω έναν καλλιτέχνη που πριν από λίγο καιρό μου είχε δείξει το site του ένας δάσκαλος μου απ το σχέδιο!
από τότε όποτε σκέφτομαι ή αναφέρομαι σε περίεργους καλλιτέχνες που κατά καιρούς μου έχουν πάρει τα μυαλά ο Vik Muniz είναι από τους πρώτους που μου έρχονται στο μυαλό..
δεν 3έρω γιατί αλλά είναι και ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό σκεπτόμενος το art attacκ(για τους αγράμματους και τους αστοιχείωτους που απ'οτι φαίνεται για κάποια περίοδο βρισκόντουσαν εκτός εποχής το art attack είναι ήταν μία εκπομπή που σαν παιδί με είχε καθηλώσει στην τηλεόραση, παρουσιαζόντουσαν ζωγραφιές και περίεργες κατασκευές και σου έδειχναν πως να τις φτιάξεις και πολλά άλλα. Πιθανόν να ακολουθήσει ποστ για το art attack)
οι πιο πρωτότυπες τεχνικές που έχει χρησιμοποιήσει κατά την γνώμη μου είναι τα puzzle και η συλλογή πολύ μικρών σκουπιδιών με τα οποία δημιουργεί μεγάλες προσωπογραφίες.Στο site του μπορείτε να βρείτε δουλειές του από το 1987 μέχρι σήμερα!
έγω παραθέτω κάποιες από τις αγαπημένες μου αλλά και από τις χαρακτηριστικότερες του δημιουργίες νομίζω, των τελευταίων ετών...
Vik Muniz