Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


28.4.09

Tara McPherson



αλοχα:D


παπχια εδω


σερφαρα τωρα μαισπεις και επεσα σε μια πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα τυπισα!


τη λενε Tara McPherson και ζει στη Νεα Υορκη και κανει εικονογραφησεις αφισες κλπ, ειδα και μερικα γλυπτα.

μαρεσει πλ η δουλεια της και με εμπνεει πολυ.το μονο που με ξενερωσε ειναι οτι πουλαει αφισες της για 150$ (οκ, το ξερω καποια στιγμη μπορει να κανουμε κι εμεις τετοια αλλα γενικα με ενοχλει η υπερεκτιμημενη τεχνη. ειμαι ακομα μικρη και τα βλεπω ολα σκληροπυρηνικα, συγχωρεστε με^^) και οτι ειδα στο blog τη οτι θαυμασε τη συλλογη ενος τυπα απο βαλσαμωμενα ζωακια:( εει οχι βαλσαμωμενα ζωακια..

τελοσπαβ\ντων αυτα:D

το σαιτ της


χαιρετω:]














27.4.09

Tadao Ando

Γεια και χαρά ενδιαφέροντες άνθρωποι,

Προτού αρχίσω να κάνω πόστ και για άλλες μορφές τέχνης, αποφάσισα να καλύψω όλους τους σπουδαίους αρχιτέκτονες για μένα, έτσι ώστε να έχετε μια ιδέα και να νοιώθω και εγώ καλά απέναντί τους :Ρ

Πολύ σπουδαία μορφή της σημερινής αρχιτεκτονικής, ο Ιάπωνας Tadao Ando. Θα προσέξετε τις ομοιότητες που παρουσιάζει με τον Zumthor (βλέπε δύο πόστ πιο κάτω), ως πρός την αγνότητα των μορφών και το έντονο ποιητικό, ατμοσφαιρικό και κάπως ''απόκοσμο'' λεξιλόγιο. Επίσης θα προσέξετε ένα πράγμα: την μαγεία του ΜΠΕΤΟΝ. Ο άνθρωπος αυτός, που χειρίζεται με τέτοια μαεστρία το φώς και την επιφάνεια, που δημιουργεί τόσο λεπτή αρχιτεκτονική, δεν είναι όμως καν αρχιτέκτονας. Την αρχιτεκτονική την έμαθε ταξιδεύοντας δύο χρόνια ανά τον κόσμο, και διαβάζοντας, δηλαδή είναι πλήρως αυτοδίδακτος.

Μερικές φωτογραφίες μου όταν επισκέφτηκα ένα κτίριο του στη γερμανία:




Και μερικά λίνκς αν θέλετε να δείτε περισσότερα (που ελπίζω να θέλετε):

http://www.andotadao.org/

http://www.pritzkerprize.com/laureates/1995/works.html
http://www.flickr.com/photos/bartvandamme/3260322504/in/set-72157610781477947/
http://www.flickr.com/photos/ellens_album/2189625/
http://www.flickr.com/photos/yusheng/2455613755/in/photostream/
http://www.architectureweek.com/2001/1024/images/11585_image_2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFvRCGUm_AbK2mwdI8g66JX8HVvObvJ5-FVh024godWIWsoIEjaS-DERafSnwInPb5sx5JaYhqF9nGJal970N7PVu3HWDz6t_V4MxGDekieiI4w1Dcsih2ZREIT8RZpapHJ9N1QPMCH3Q/s400/ando.pulitzer.wall.jpg


σε αυτά που σας άφησα υπάρχουν εκκλησίες, σπίτια, μουσεία και πολλά άλλα. Τα πιο πλήρη είναι τα δύο πρώτα. Σας αφήνω με ένα βίντεο που παρουσιάζει τα πιο όμορφα κατα τη γνώμη μου κτίρια αυτού του αρχιτέκτονα, με την κατάλληλη μουσικη. Προσέξτε καλά το Azuma house...



Πάλι παρασύρθηκα... Συγνώμη!
Χαίρετε.

23.4.09

Antony Micallef

άργησα ε?
μετά απο ποστσ για performances, αρχιτεκτονικά, και μούσικα γυρνάω στα κλασσικά!
ένας καλλιτέχνης που νομίζω πως με έχει επηρρεάσει όσο δν πάει άλλο..
τον έχω αντιγράψει τον έχω μιμηθεί αλλά τιπότα, πλέον επηρεάζομαι καθημερινά!
τον Antony Micallef τον γνωρισά καλά απο το βιβλίο που έχω παρσουσιάσει και παρακάτω το Outsiders.
Zει και δουλέυει στην Αγγλία. τα έργα που πραγμάτικα θαυμάζω υπερβολικά είναι τα ασπρόμαυρα εκ των οποίων τα περισσότερα είναι δουλεμένα με μελάνι ή με ακρυλικό..
έχει εκθέσει σε πολλές γκαλερι και σε πολλά μουσεία όπως είναι Tate Britain, Royal Academy of Arts in London, National Portrait Gallery και σε πολλές πολεις και χώρες όπως το Τokyo το Los Angeles και η παλαιστίνη!
με τον Steve Lazarides στον οποίο έχω αναφερθεί και με προηγούμενο μου ποστ έχει συνεργαστει αρκετά και έχει κυκλοφορήσει και ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο..
αυτάαα
για περισσότερα σας δίνω το site του πολύ καλά στημένο και οργάνωμενο και με μεγάλη gallery..
επίσης εδώ είναι ένα βιντεάκι από μια έκθεση του στο Exeter Exhbition.
απολάυστε
g




είμαι απλά εντυπωσιασμένος και άπειρα επηρρεασμένος από τις δουλειές του!

20.4.09

Peter Zumthor

Here i am, ξεκινάω το πρώτο πόστ. Πρόκεται για έναν εξαιρετικό ''under the radar'' αρχιτέκτονα, που πρόσφατα βραβέυτηκε με το μεγαλύτερο βραβείο αρχιτεκτονικής, το pritzker. Ο Peter Zumthor ζεί σε ένα μικρό χωριό, στα απομωνωμένα βουνά των Grisons, που είναι ένα ημιαυτόνομο καντόνι της Ελβετίας. Συμπατριώτης Ελβετός δηλαδή. Κάνει 3-4 δουλειές το χρόνο, παρ'οτι δέχεται πολλές δεκάδες προτάσεις για διεθνείς διαγωνισμούς και πρότζεκτ. Πραγματοποιεί ένα κτίριο μόνο όταν παθιάζεται με το θέμα του, και αυτό του δίνει μία εξαιρετική ποιότητα.

Aς μιλήσουν οι φωτογραφίες, και εγώ θα λέω μονο 2-3 πράγματα που αξίζουν να ειπωθόυν.

Πρώτο πρότζεκτ, και πιο διάσημο, τα θερμά λουτρά του Βάλς, στα οποία πήγα, θα ξαναπάω το επόμενο Σ.Κ. με φίλους απ τη σχολή, και σας συμβουλέβω να πάτε κι εσείς!! Απλά Ζεν.







Το δεύτερο πρότζεκτ είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Μία εκκλησια. Το εξωτερικό είναι ένας επιβλητικός μονόλιθος, το εσωτερικό είναι μπετόν, το οποίο στερεοποιήθηκε γύρω απο κορμούς δέντρων. Οι κορμοί μετά κάηκαν, έδωσαν στους τοίχους το μαύρο χρώμα τους και έλοιωσαν μόλυβδο ο οποίος έγινε το δάπεδο της εκκλησίας. Η φωτία έκαιγε για 3 μέρες.




Οπ το πόστ μακραίνει κλείνω με ένα τελευταίο πρότζεκτ, ένα μουσείο-κουκούλι για μια ημιγκρεμισμένη εκκλησία, και πάλι με μονολιθικό χαρακτήρα και πολύ εσωστρεφή έκφραση.





Λοιπόν, παρασύρθηκα απο το πάθος μου γι'αυτόν τον τύπο και μακρυγόρησα. Σόρυ. Δείτε αυτό το σάιτ για περισσότερα: http://www.pritzkerprize.com/laureates/2009/

Τα λέμε.

18.4.09

IMPROV EVERYWHERE

καλησπερα!

αρχικα: ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΕΣ ΑΝΤΩΝΗ :P νεο αιμα στην ομαδα! εχουμε να δουμε πολλα ωραια πραγματακια :)

και τωρα στο post μας:


θα ηθελα να συνεχισω το τελευταιο μου ποστ με τιτλο "radical jesters"..
αυτη τη φορα (με αφορμη τον κατεγισμο μηνυματων που δεχτηκα απο τον βασιλη-palm, ο οποιος μου ζητουσε να του στειλω ενα βιντεο για το οποιο του ελεγα μια κρυα νυχτα του χειμωνα :P :P :P) θα γραψω για την ομαδα IMPROV EVERYWHERE...
οι improv everywhere ειναι μια ομαδα απο street performers οι οποιοι διοργανωνουν διαφορες "πραξεις" στο δρομο..
τα βιντεο τους διακινουνται μεσω του site τους καθως και μεσω του λογαριασμου τους στο youtube..
η ομαδα των improv everywhere υπαγεται στην ευρυτερη ομαδα των radical jesters..

με τις διαφορες εμφανισεις-performances τους, η ομαδα των improv everywhere προκαλει γελιο, σοκ, καθως και τροφοδοτει τον θεατη με πολλες σκεψεις γυρω απο διαφορα, κοινωνικα κυριως, θεματα..

παρακατω θα σας παρουσιασω μερικα απο τα αγαπημενα μου βιντεο τους... οταν τα ειχα πρωτοδει ειχα σοκαριστει απο το τι μπορει να οργανωσει με -αρκετη- διαθεση και -πολυ- ταλεντο και ευρηματικοτητα μια μικρη ομαδα ανθρωπων..





αυτα προς το παρον απο μενα :)

17.4.09

Welcome to the school of Architecture, Leave your social life at the door.

Χαίρετε.

Είμαι ο Αντώνης, και είμαι νέος εδώ. Είμαι 18 και σπουδάζω αρχιτεκτονική στη Λωζάνη,στην Ελβετία.

Είμαι το τέταρτο μέλος αυτού του μπλόγκ, και ως μελλοντικός αρχιτέκτονας, σκοπεύω να προσθέσω και την αρχιτεκτονική στην ενδιαφέρουσα θεματολογία του inkspired. Βέβαια, δεν υπάρχει μονόχνωτος αρχιτέκτονας, και ως εκ τούτου με ενδιαφέρουν εξ'ίσου και οι υπόλοιπες τέχνες, άρα μην εκπλαγείτε αν κάνω πόστ και για άλλα θέματα.

Αυτά λοιπόν, ήθελα πρός το παρόν να παρουσιαστώ, και θα επανέλθω σύντομα με κάποιο πόστ. Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που με δέχτηκαν στο crew και σε ενθαρύνω και εσένα τύπε-που-διαβάζεις-και-έχεις-πράγματα-να-μοιραστείς να στείλεις ενα μέιλ στο inkspiredteam@hotmail.com.

Γεία και χαρά.

10.4.09

radical jesters!

κανω ενα διαλλειμμα απ οτι εκανα για να σας γραψω αυτο..

οι radical jesters ειναι μια ομαδα απο καλλιτεχνες - performers και αλλα διαφορα ειδη..
κανουν επεμβασεις σε δημοσιους χωρους οι οποιες εχουν τρομακτικο ενδιαφερον και πολυ πλακα τις περισσοτερες φορες!

αυτη τη στιγμη ειμαι στο site τους και εχω μεινει με ανοιχτο το στoμα..

πραγματικα, αν καταλαβαινετε αγγλικα και μπορειτε να αφιερωσετε μια ωριτσα το πολυ, αυτο ειναι κατι που πρεπει να δειτε..

RADICAL JESTERS

παω τωρα να συνεχισω να βλεπω τα βιντεο! :P

5.4.09

προτασεις για το σ/κ :D


γιεε κι αλλη πρωτοβουλια, πρωτοβουλιες, πρωτοβουλιες θελουμε:D
οριστε, το προτεινω.
εγω θα παω.
θα χει και λαιβ και προβολες και θα ναι ωραια:D
και τσπ ειμαι της αποψης να τα στηριζουμε αυτα:)

γενικα φουλ το σαββατοκυριακο, να υπενθυμισω οτι γινεται το φεστιβαλ comicdom con στις 11 και 12 απριλιου στην ελληνοαμερικανικη ενωση
http://www.comicdom-con.gr/