Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


28.10.09

Jonathan Glapion


ψαχνοντας στα "favorites" της σελιδας μου στο deviantart επεσα πανω σε αυτον τον τυπο..
Jonathan Glapion

χωρις να ξερω πολλα για αυτον τον τυπο, περα απο το να εχω δει τη δουλεια του, θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας ενα κομματι της..
ο τιτλος του ειναι αυτος του "inker/finisher" για την εταιρια DC comics
πραγμα που σημαινει οτι βαζει τα μελανια και τελειοποιει τα σκιτσα αλλων σχεδιαστων κομικ ετσι ωστε να ειναι ετοιμα για επεξεργασια/εκδοση..
μπορει πολλα απο τα αρχικα σχεδια να μην ειναι δικες του δημιουργιες αλλα σιγουρα αυτο που κανει δινει ζωντανια και ενταση στα εργα.. καθως και το αποτελεσμα ειναι πολυ "απολαυστικο"

οριστε ενα δειγμα της δουλειας του







θα ηταν καλο να επισκεφθειτε την σελιδα του στο deviantart, ετσι θα ανακαλειψετε κιαλλους καλλιτεχνες του κοσμου των κομικ με πολυ ΠΟΛΥ ενδιαφερον.
επισης ριχτε μια ματια και στην προσωπικη του ιστοσελιδα που περιεχει πολυ μεγαλο μερος του εργου του..

θα ηθελα την αποψη σας στο κατα ποσο η δουλεια που κανουν αυτου του ειδους οι καλλοτεχνες εχει πραγματικη αξια.. ειναι διαφορετικο εργο το επεξεργασμενο με μελανι σχεδιο απο το αρχικο σχεδιο? μπορουν να θεωρηθουν οι ανθρωποι που κανουν αυτη τη δουλεια καλλιτεχνες?
η προσωπικη μου ταπεινη αποψη ειναι πως ΝΑΙ και αυτο γιατι το αποτελεσμα ειναι τελειως διαφορετικης ταξης.. θα ηθελα ομως να γινει καποιου ειδους κουβεντα πανω σε αυτο...

αυτα :)

17.10.09

Filippo Minelli

O Filippo Minelli είναι γεννημένος το 1983 στην Ιταλία και <<εργάζεται>> με ακάλυπτο πρόσωπο ως street artist ξεκινώντας την ακτιβιστική του δράση το 1996 έχωντας μάλιστα τελειώσει την Βrera Art Academy του Μιλάνου.
Τον ανακάλυψα στο διαδίκτυο σήμερα το πρωί αναζητώντας πράγματα πέρι τέχνης.
Βασικό χαρακτηριστικό της δουλειάς του είναι τα ταξίδια που πραγματοποιει απο χώρα σε χώρα με αφορμή διάφορες πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις.
Αυτή τη στιγμή πραγματόποιει αρκετές εκθέσεις, ατομικές και ομαδικες στα Contemporary Art Museum of Sao Paulo in Brasil και Recoleta Art Center of Buenos Aires, Argentinα.
Είναι αφιερωμένος ολοκληρωτικά σε αυτήν την εναλλακτική ακτιβιστική δράση τουδιεκδικώντας τον δημοσιο χώρο.
Ο Filippo Minelli επιτυγχάνει να συνδιάσει την πολύ καλή εφαρμογή στον δρόμο με την άριστη φωτογραφία με την οποία παρουσιάζει το έργο του.Χρησιμοποιεί την φωτογραφία σαν έναν τρόπο για να πει μία ιστορία.
μεγάλο μέρος της δουλειάς του υπάρχει στο προσωπικό του site
αλλα και στο http://www.graffart.org/


11.10.09

edika

αλοχα:)
ναι, ελειψα αρκετο καιρο και συγγνωμη:$

edika!
τον edika τον αγαπω.
ομολογω πως δεν ειχα παντα αυτη την αγαπη για τα κομικς του και βαριομουν αρχικα να τα διαβασω, ειχαν πολυ μπλαμπλα, δεν ξερω, ουτε το σχεδιο με ενθουσιαζε.
απλα ηρθε μια μερα η φαση που ειχα δαβασει οοοολα τα υπολοιπα στη Βαβελ και ειπα, τι σκατα να το διαβασω και αυτο.
και ειναι τελειος:
εχει το πιο παρανοϊκο παραλογο σουρρεαλιστικο τελειο χιουμορ
διαβαστε μια συνεντευξη του στη Γαλερα
Ο Edouard Caralis λοιπον οπως ειναι το πραγματικο του ονομα καταγεται απο την Αιγυπτο αλλα στα 36 του οταν πηγε στη Γαλλια ξεκινησε να εκδιδει τα κομικς του
μερικα μπορειτε να διαβασετε στα ελληνικα εδω

μπααα δεν εχω τπτ αλλο να πω:)
θα ναλω κ μερικα σκιτσα του
χαιρετω


5.10.09

MORKA

οκ.. MORKA..

αφου το μπλογκ εκανε τις διακοπες του ηρθε η ωρα για εναν νεο καλλιτεχνη..
φευγοντας αρκετα μακρια απο την αρχιτεκτονικη λοιπον..

street artist / illustrator ΜORKA, ετων 25 απο την κροατια..
ενας νεος καλλιτεχνης του δρομου με (για τα δικα μου δεδομενα) πολυ ενδιαφερον "σκοτεινο" στυλ..

site προσωπικο δεν εχει αλλα εχει μια πολυ πολυ γεματη σελιδα στο myspace.. γενικα θα τον βρειτε στους δρομους καθως και σε (ΟΛΑ σχεδον :P) τα βαλκανικα, και μη, φεστιβαλ γκραφιτι..

οριστε ενα ωραιο μεγαλο δειγμα..