Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


29.3.09

V.Kandinsky

'Eπέστρεφα από την σχεδιαστική μου δουλειά βυθισμένος σε σκέψεις όταν, ανοίγοντας την πόρτα του εργαστηρίου, βρέθηκα ξαφνικά μπροστά σε έναν πίνακα απερίγραπτης ομορφιάς. Σταμάτησα κατάπληκτος, κοιτάζοντάς τον. Ο πίνακας δεν είχε κανένα θέμα, δεν απεικόνιζε κανένα προσδιορίσιμο αντικείμενο και ήταν όλος φτιαγμένος από έντονες χρωματικές κοιλίδες. Τελικά πλησίασα και μόνο τότε αναγνώρισα τι ήταν πραγματικά: ο δικός μου πίνακας βαλμένος πλάγια στο καβαλέτο... Ένα πράγμα έγινε ξεκάθαρο για μένα: η αντικειμενικότητα και η απεικονιση αντικειμένων δεν είχαν καμία θέση στους πίνακες μου και μάλιστα ήταν επιζήμιες γι αυτούς'
V.Kandinsky 1908

αυτά είναι καποια λόγια του μεγάλου ζωγράφου Vasilly Kandinsky που βρέθηκαν στο ημερολογιο του και εξγγούν το πως ο καλλιτέχνης αυτός ξεκινησε να ζωγραφίζει αφηρημένα.
ανεβάζω δύο χαρακτηριστικά έργα του Kandinsky από τις δυο πιο σημαντικές φάσεις του.
το ένα είναι παραστατικό και το άλλο είναι αφιερωμένο στους: ε σιγά μωρε κι εγώ το κάνω αυτο, κυκλους τραβουσε μωρε ή δν πα να παι3ει κανα τάβλι, μας κοροιδεύει κτλ.


(αυτο δν αποτελεί ένα συνιθισμένο ποστ για τον Kandinsky αλλά μία απλή αναφορά στα λόγια αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη.)



'-'

2 comments:

  1. IM BACK

    ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ kandisky στο centre george pompidou (beaubourg) στο παρισι γυρω στις 15 απριλη αν δεν απατωμαι! :P
    αρχισανε τα νεα! :P

    ReplyDelete
  2. ελα αρχηγε!
    σ εχασα!
    καλωσηρθες..
    ρε φίλε μν μου λες τέτοια τρ γτ μου πεφτει μακρια ρε πουστη...ρε
    μπες μσν.

    ReplyDelete