Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


18.2.10

Love 2.0


Bonjour les Blogués,

Το πόστ αυτό γράφεται απο το Παρίσι την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, λόγος για τον οποίον γράφεται καθυστερημένα.
Προχθές ήταν του αγίου Βαλεντίνου, και το θέμα του πόστ είναι η ίδια η αγάπη. Όμως όχι οποιαδήποτε αγάπη, αλλά η αγάπη 2.0, the digital love.

Πρώτα θέλω να μιλήσω για τον τρόπο με τον οποίο αυτή η αγάπη μεταδίδεται. Δεν μεταδίδεται απο στόμα σε στόμα, ούτε απο άλλες φυσικές οδούς: μεταδίδεται απο τοίχο σε τοίχο. Γιατί αυτό? η απάντηση μπορεί να βρεθεί στην σύντομη ιστορία του street art. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα πρότζεκτ στοχεύει τη διασπορά και την επανάληψη για να επιτύχει. Η βάση του γκράφιτι είναι το tagging και το bombing, isn't it? Συνεχής επανάληψη ενός ίδιου ονόματος, έτσι ώστε οι άλλοι να μας αναγνωρίζουν μέσω του τοίχου. Το κόνσεπτ αυτό εξελίχθηκε, όταν οι καλλιτέχνες έψαξαν για σύμβολα πιο βαθιά απο απλές ακατανόητες λέξεις, όπως...κατανοητές λέξεις (γραμμένες με εναν ιδιαίτερο ενδεχομένως τρόπο), εικόνες ή και τα δύο.

Έτσι δημιουργήθηκαν πασίγνωστα κινήματα όπως των space invaders, που κατέκτησαν το παρίσι, και επι του παρόντος σχεδόν όλοι τους δείχνουν με το δάχτυλο όσο περπατάνε, λέγοντας στον συνομιλητή τους: ''ah il y a un space invadeur!''.
Ιδού λοιπόν γιατί η digital love, βασίζεται σε εμάς για να εξαπλωθεί.

Δεύτερον θα μιλήσω για το ίδιο το σύμβολο. Μία καρδιά, όμως όχι σαν του αγίου βαλεντίνου, μια καρδιά βγαλμένη απο παιχνίδια του game boy και τους υπολογιστές της δεκαετίας του 80. Μια καρδιά πιξελιζέ.
Θα πείτε αρχικά: <<τι πιο απλό!>> και θα σας απαντήσω: φυσικά και είναι απλό, ακούστε γιατί. Σκεφτείτε οτι βλέπετε στο δρόμο κατι, σας πάω στο άλλο άκρο, πολύ πολύπλοκο. Σκεφτείτε οτι βλέπετε κολλημένο σε ένα τοίχο αυτό:
έχετε το χρόνο να το παρατηρήσετε, να του δώσετε την προσοχή που του αξίζει? μάλλον όχι!
Εξ'ου και το ότι τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται, και το φυσικά το σύμβολο της digital love, είναι πάρα πολύ απλά και ευανάγνωστα.

Επιπρόσθετα, η καρδιά είναι ένα σύμβολο που ουδείς εμίσησε, και που όλοι καταλαβαίνουν. Σε όποια χώρα και να πάς η καρδιά μένει ίδια, σε σχήμα και συμβολισμό!

Ιδου λοιπόν γιατί το σύμβολο της digital love είναι μία pimpαρισμένη καρδιά

Τέλος να συνοψίσω. Πρόκεται για έναν θετικό παλμό αγάπης που κατακτάει την πόλη. Μπορεί ο καθένας να τον εξαπλώσει και να τον νοιώσει, κάθε φορά που κολλάει η συναντάει μια καρδιά κάπου. Στοχεύει να γίνει κάτι που ανήκει σε όλους. Ένα κοινό αστικό σύμβολο που μας προσφέρει ένα στιγμιαίο χαμόγελο. Τίποτα λιγότερο, τιποτα περισσότερο. Ναι, δεν πρόκεται για ένα βαθύ και περίπλοκο έργο, αλλά για μία έξυπνη και απλή πράξη τέχνης.
Και αν θέλετε τη γνώμη μου, αυτό λείπει!

SAY YES TO THE PALM. JOIN THE DIGITAL LOVE.

LINKS:
http://digital-lovers.blogspot.com/
http://www.facebook.com/group.php?gid=312814205334&ref=ts
http://www.flickr.com/photos/digitalloveproject/
http://www.myspace.com/digital-lovers

<3






2 comments: