Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


19.4.10

Depierraz


Να μαι, με 2 ώρες και 25 λεπτά καθυστέρηση, Ελβετική ώρα. Το ποστάρι μιλά για ένα φίλο μου βασικά, του οποίου τη δουλειά όμως γούσταρα πρωτού τον γνωρίσω. Είναι ο Simon Deppieraz, εδώ απ' τα μέρη μου τα Ελβετικά. Πρόκεται για έναν τυπά που πραγματοποιεί κυρίως installations, και διερευνά το χώρο με ένα τρόπο πολύ ενδιαφέρον. Ακούτε χώρος και καταλαβαίνετε τους λόγους που η όλη έρευνα μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Ιδού λοιπόν μερικά έργα:

Updown:


Βασικά δεν πολυέχω τι να πώ, ειδικά γι' αυτη την installation που μιλάει απο μόνη της.


Δεύτερο έργο: Prix kiefer.




Για να το καταλάβετε αυτό πρέπει να σας εξηγήσω το εξής: egokiefer είναι μια ελβετική μάρκα που φτιάχνει έτοιμες πόρτες και τοίχους απο γυψοσανίδες. Έτσι οι ελβετοί μπορούν να μετατρέπουν τα σπίτια τους μόνοι τους και σε χρόνο μηδέν. Στο συγκεκριμένο έργο λοιπόν, έχω την εντύπωση οτι υπάρχει ενός είδους αρχιτεκτονική κριτική ώς προς την ελαφρότητα αυτής της προσέγγισης. Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζω.


Το επόμενο έργο λέγεται 6Β και βρισκόταν σε μία βιτρίνα στο κέντρο της Λωζάνης.



6Β είναι βαθμός δυσκολίας (σχετικά δύσκολος) στην αναρίχηση σε βράχο.


Αυτή ήταν μία γέυση. Όλα τα έργα του Simon είναι στο site.
Προτού κλείσω να πώ οτι προσπαθώ να πείσω τον τυπά να εφαρμόσει την όλη έρευνα σε αστικό επίπεδο, πράγμα που προσωπικά βρίσκω υπερβολικά ενδιαφέρον. Αν παιχτεί κάτι θα σας ενημερώσω. Χαιρετίσματα παίδες και σόρυ για τις διάφορες καθυστερήσεις.

2 comments:

  1. swstos o filos..
    tha thela kai gw na ta dw eksw omws einai h alhtheia...

    ReplyDelete
  2. poly endiaferon e!
    oraio post!

    ReplyDelete