Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


30.8.09

Jammie Hewlett

Γεια σε ολους! Αυτη την φορα το ποστ μου θα ειναι για εναν δημιουργο comic και animation,που σιγουρα γνωριζετε την δουλεια του αρκει να εχει τυχει να δειτε ενα videoclip των Gorillaz...

Ο Jammie Hewlett γεννηθηκε στην Αγγλια το 1968,απο μικρος ασχοληθηκε με τα comic ενω στα κολεγιακα του χρονια ειχε το δικο του fanzine.
Το 1988,αφου αποφοιτησε, του εγινε προταση να ζωγραφισει ενα comic που θα δημοσιευοταν στο καινουργιο τοτε περιοδικο Deadline,ετσι, σε συννεργασια με τον Alan Martin δημιουργηθηκε το Tank Girl που ειχε μεγαλη επιτυχια.Ηταν μια ιστορια για μια κοπελα που οδηγει και ζει σε ενα τανκ,με σχεδιο και πλοκη που χαρακτηριστηκαν αναρχικα,ψυχεδελικα και ανοργανωτα. Βαθια επηρεασμενο απο την punk κουλτουρα,το Tank Girl συνδιαζε κολαζ,τεχνικες υπερρεαλισμου,μεγαλους μονολογους στους χαρακτηρες,ενω πολλες φορες στις σελιδες του εμφανιζονταν αληθινα προσωπα,συγκοτηματα και celebrities(για παραδειγμα η πριγκηπισσα Diana,που το Tank girl της ριχνει κουτουλια και της κλεβει την τιαρα).Το Tank Girl εγινε στην συνεχεια και ταινια που δεν γνωρισε ομως επιτυχια.

Tελειωνοντας την δουλεια του στο Deadline ,o Hewlett συγκατοικει με τον Damon Albarn,των Blur και ξεκινανε μαζι το project των Gorillaz,ενα virtual συγκροτημα που οι χαρακτηρες του δημιουργηθηκαν απο τον Ηewllet,και γνωρισε τεραστεια επιτυχια απο το πρωτο τους κι ολας αλπουμ που βγηκε το 2001.
Τα videoclips του συγκροτηματος σε μορφη animation και οι πρωτοτυποι χαρακτηρες του δημιουργου τον οδηγησαν στο να βραβευτει Designer of the year 2006,για το artwork των Gorillaz.

Tον οκτωβριο του 2006 συνεργαστηκε με τον Albarn στο Monkey:Journey to the west,μια μεταφορα στην θεατρικη σκηνη του κινεζικου μυθιστοριματος του 16ου αιωνα, Journey to the west,στην οποια ειχε την επιμελια των κουστουμιων και ενος μερους της σκηνοθεσιας,ενω στην συνεχεια δημιουργησαν το animation Journey to the east με χαρακτηρες βασισμενους στο εργο, για τους Ολυμπιακους του Πεκινου το 2008.

>>>site του tank girl
>>>site των gorillaz
>>>videoclips των gorillaz : clint eastwood,19-2000,dare,el manana(τρομερο animation),feel good inc,dirty harry,rock it,rock the house,tomorrow comes today.
>>>το κλιπακι journey to the east

7 comments:

  1. μπράβο μαι!
    πολύ ωραίο ποστ..
    χάρηκα!
    όταν πήγα διακοπές είχς φέρει ο σωτήρης μαζί του τανκ γκερλ και γούσταρα αρκετά!
    επίσης γουστάρω πολύ τους gorillaz..
    τεσπα..
    αυτα!γ

    ReplyDelete
  2. και εγω λατρευω tous gorillaz!!!
    i am happyyyyyy i am feeling glaaad i got sunshine in a bag i am useless but not for long the future is comming on!

    ReplyDelete
  3. Poly wraioooooo poooooost Mai chaaaaannnnnn!!! <3 mpravo mpravo kai mpravo!
    you are happyyyy you're feeling glaaaad you got sunshine in a bag you are useless but not for long the future is commingg onnn!

    ReplyDelete
  4. Gelio eixe i tainia alla endaksei kamia sxesi me to comic. Den aneferes ton erasti-kagouro!

    ReplyDelete
  5. ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΠΟΥΓΚΑ! :P
    το λεω και σημοσια λοιπον.. η τανκ γκερλ ειναι η γυναικα μου και την αγαπω!

    sex drugs alcohol and kangaroo abuse! :P

    μπραβο μικρη θεα :P

    ReplyDelete
  6. ΠΩΠΩ τον τυπο τον υπεραγαπω
    απο τοτε που ειχα μπει στην DA του και εκανα ωωω μα τι ιδεεες και μετα καθομουν και σκιτσαρα

    λαλαμ

    μπραβο κυρα κωστα

    (ποτε θα σας δω:$)

    ReplyDelete
  7. tha eprepe (suggnwmh pou griniazw gia to wraio post sas alla agapame), afou egine anafora sthn tank na shmeiwsete oti o alan martin sunergastike kai me ton ashley wood gia mia deuterh ekdosh, idia se klima- diaforetikh se skitso, pou den aggikse vevaia thn aiglh pou eixe me ton hewlett, eksairetikh parolauta.. h tainia htan ontws athlia - cult kat'eme kai me gelio, alla katholou antiprosopeutiki..

    ReplyDelete