Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


28.10.09

Jonathan Glapion


ψαχνοντας στα "favorites" της σελιδας μου στο deviantart επεσα πανω σε αυτον τον τυπο..
Jonathan Glapion

χωρις να ξερω πολλα για αυτον τον τυπο, περα απο το να εχω δει τη δουλεια του, θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας ενα κομματι της..
ο τιτλος του ειναι αυτος του "inker/finisher" για την εταιρια DC comics
πραγμα που σημαινει οτι βαζει τα μελανια και τελειοποιει τα σκιτσα αλλων σχεδιαστων κομικ ετσι ωστε να ειναι ετοιμα για επεξεργασια/εκδοση..
μπορει πολλα απο τα αρχικα σχεδια να μην ειναι δικες του δημιουργιες αλλα σιγουρα αυτο που κανει δινει ζωντανια και ενταση στα εργα.. καθως και το αποτελεσμα ειναι πολυ "απολαυστικο"

οριστε ενα δειγμα της δουλειας του







θα ηταν καλο να επισκεφθειτε την σελιδα του στο deviantart, ετσι θα ανακαλειψετε κιαλλους καλλιτεχνες του κοσμου των κομικ με πολυ ΠΟΛΥ ενδιαφερον.
επισης ριχτε μια ματια και στην προσωπικη του ιστοσελιδα που περιεχει πολυ μεγαλο μερος του εργου του..

θα ηθελα την αποψη σας στο κατα ποσο η δουλεια που κανουν αυτου του ειδους οι καλλοτεχνες εχει πραγματικη αξια.. ειναι διαφορετικο εργο το επεξεργασμενο με μελανι σχεδιο απο το αρχικο σχεδιο? μπορουν να θεωρηθουν οι ανθρωποι που κανουν αυτη τη δουλεια καλλιτεχνες?
η προσωπικη μου ταπεινη αποψη ειναι πως ΝΑΙ και αυτο γιατι το αποτελεσμα ειναι τελειως διαφορετικης ταξης.. θα ηθελα ομως να γινει καποιου ειδους κουβεντα πανω σε αυτο...

αυτα :)

6 comments:

  1. yes protou diavasw to post, moirazomai mazi sou tin pepoi8isi mou oti eisai eidwlo.

    ReplyDelete
  2. ...exei xefhgei autos entelws!!!!!
    telio

    ReplyDelete
  3. An kai den eimai poly tou yper-hrwikou, h texnikh tou sigoura einai foberh!
    Vasika, k egw pisteuw oti kai h skiash apotelei mia morfh texnhs, afou ontws prosdidei diaforetikh diastash sto sxedio (opws eipes kai esy), ki e3allou 8ewrw apisteuta dyskolo na kaneis tetoiou eidous skiash... :-P

    ReplyDelete
  4. εχει σιγουρα μεγαλο ενδιαφερον η δουλεια του
    αλλα καλο θα ηταν να βλέπαμε και τα σκιτσα αυτα στην αρχικη τους μορφη, πριν τα δουλεψει!
    οπωσδηποτε ομως ειναι πολυ ομορφα..
    και σιγουρα ο τυπος παραγει τεχνη.

    ReplyDelete
  5. To melanoma einai art, in and of itself, alla i rpagmatiki tou aksia borei pragmati na ejtimithei mono katopin sygrisis me to arxiko sxedio.

    ReplyDelete