Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


1.11.09

HIiroaki Samura

...οποτε επιτελους βρηκα χρονο να κανω ενα ποστ...και αυτο το ποστ θα ειναι για εναν δημιουργο μανγκα(manga) απο που αλλου..?... απο την (αγαπημενη μου) Ιαπωνια.

O Hiroaki Samura γεννηθηκε στην Ιαπωνια το 1970,και ειναι απο τους λιγους mangaka (δημιουργους manga) που αρεσουν και σε ατομα που δεν αγαπανε το ειδος , αλλα και απο τους λιγους που ελαβαν κλασσικη εκπαιδευση στο σχεδιο πριν προσχωρισουν στον σχεδιασμο manga.
Ο Hiroaki ειναι κυριως γνωστος για το εργο του Blade of the Immortal,το οποιο ξεκινησε να γραφει και να ζωγραφιζει το 1994 και ακομη συνεχιζεται.

Στο manga αυτο βλεπει κανεις την βαθεια γνωση ανατομιας που επιτρεπει στον Hiroaki να τοποθετει τους ηρωες του σε πρωτοφανεις και δυσκολες σχεδιαστικα στασεις του σωματος.Το σχεδιο ειναι ασπρομαυρο,με μελανι και μολυβι, και δεν ειναι ψηφιακα επεξεργασμενο.Διαφεροντας απο τα περισσοτερα manga οι σκιες γινονται με το μολυβι και το σχεδιο γινεται εκφραστικοτερο,ποιο ρεαλιστικο,με εμφαση στην συναισθηματικη κατασταση των ηρωων.Το background ειναι σχεδιασμενο συνηθως με μολυβι, με μεγαλη λεπτομερια και ειναι μοναδικα σχεδιαμενο ξεφευγοντας ακομη μια φορα απο τα κλασσικα manga προτυπα.

Το Blade of the Immortal κερδισε το Excellence Prize το 1997 στο Japan Media Arts Festival , καθως και το Will Eisner Comic Industry Award το 2000 στον τομεα του Best U.S. Edition of Foreign Material.

Tο 2008 κυκλοφορησε σε 13 επεισοδια και η animated μορφη του magna.

Αλλα εργα του Samura ειναι το one shot ''Emerald'',το ''Οhikkoshi'' μια συλλογη με ιστοριες, το Sakkabasu no Yoru και το Bradherley’s Coach ακομη μια συλλογη dark παραμυθιων.

μια γευση εδω απο το Blade:

λινκς : Το official site του anime (σε απταιστη ιαπωνικη..)
Το official blog του anime(πιο ενδιαφερον απο το πρωτο..με προσχεδια κτλ.και αυτο στα ιαπωνικα αλλα αξιζει μια ματια)

No comments:

Post a Comment