Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


8.11.09

ALICE


ALICE στη χώρα των θαυμάτων. Αυτό είναι το όνομα του ''atelier de la conception de l'espace'' του δευτέρου έτους της σχολής μου υπό τον καθηγητή Dieter Dietz.

Πρόκεται για ένα think-tank σχετικό με το χώρο,την αρχιτεκτονική, τον άνθρωπο και τα φυσικά φαινόμενα, το οποίο στο τέλος του έτους χτίζει ένα έκθεμά σε κάποια ευρωπαική biennale (πέρσι στο φεστιβάλ του Zermatt, πρόπερσι στην tate, ακόμα πιο παλιά αλλά και φέτος στην biennale της Βενετίας.).

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψω την δουλειά και το σκεπτικό των συμφοιτητών. Ενδεχομένως να σας θέσω τον προβληματισμό μου σχετικά με την αρχιτεκτονική-έκθεμα: η παραγωγή του ALICE είναι σίγουρα πολύ ευαίσθητη και ενδιαφέρουσα, αλλά αυτό που για μένα θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι αυτή η ''καλλιτεχνική'' ευαισθησία, να περάσει στην καθημερινή αρχιτεκτονική. (ιδού και ο λόγος για τον οποίο δεν διάλεξα το ALICE αλλά το LABEX, για το οποίο θα σας μιλήσω κάποια άλλη φορά.).

Η εικόνα απο πάνω είναι απο την ανέγερση του Evolver, του περσινού project στο Zermatt μπρόστα στο Matterhorn, το βουνό που βρίσκεται πάνω σε όλες τις σοκολάτες.

Το Evolver είναι ένα ''κατοικήσιμο'' γλυπτό στην όχθη μίας λίμνης. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν μέσα του και να δούν την εκπληκτική θέα απο μία άλλη προοπτική. Στα εγκαίνια η εμπειρία συμπληρώθηκε απο μια ακουστική performance.
ALICE-The website.

evolver-the blog

Βίντεο και φωτογραφίες:










Το προηγούμενο πρότζεκ του ALICE είχε το όνομα Overflow, γιατί μεταμόρφωνε σε τρισδιάστατο περιβάλλον την κινητικότητα του τάμεση στο Λονδίνο.
Ιδού τα βίντεο:





Αυτά απο μένα, χαιρετίσματα.

No comments:

Post a Comment