Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


24.1.10

H.o.p.e.

δν ειναι πρωτη φορα που μιλαμε γι αυτον τον καλλιτεχνη αλλά αυτην την φορα είχαμε την ευκαιρια να του παρουμε και μια συνεντευξη.
Με αφορμη λοιπον μια ενδεχομενη συνεργασια που υπηρχε με το περιοδικο υποβρύχιο πηραμε μια συνεντευξη απο τον h.o.p.e. και την δημοσιευουμε για πρώτη φορά εδώ..

.Η ΑΡΧΗ
“Νομίζω δε μπορώ να προσδιορίσω πότε ξεκίνησα. Πάντα μέσα μου υπήρχε κάτι που με ευαισθητοποιούσε στο τομέα της τέχνης.”

.ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
“Παλιά έβγαζα φωτογραφίες, είχα περάσει μια περίοδο που ήμουν πολύ βυθισμένος μέσα σ' αυτό το θέμα. Είχα κάνει μια μικρή συλλογή από χαρακτήρες που μπορεί να μην σήμαιναν τίποτα για τον υπόλοιπο κόσμο όμως με τον δικό μου αρρωστημένο τρόπο, τους είχα κατηγοριοποιήσει, πιστεύοντας ότι κάποιοι απ΄ αυτούς ταιριάζουν κάπου έξω, ότι έχουν μια δικιά τους “φωλίτσα”, έναν δικό τους χώρο, όπου είναι το σπίτι τους.
Για παράδειγμα: Στο Μεταξουργείο, στην οδό Λεωνίδου όπου βρίσκονται όλα τα μπουρδέλα και είναι μια περιοχή ήδη χρωματισμένη ερωτικά, ο,τι έκανα είχε ένα ερωτικό στοιχείο. Οπότε έφτιαξα το project “unborn babies””

.ΤΕΧΝΗ: ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΕΚΠΛΗΞΗ, ΑΓΝΩΣΤΟ
“Kάνω κάτι μέχρι το σημείο που με εκπλήσσει. Όταν με βασανίζει κάτι από δημιουργικής άποψης, ασχέτως αν μου φαίνεται τρομερά δύσκολο, μπαίνω σε μια διαδικασία και προετοιμάζω το μυαλό μου για να το κάνω. Αυτό είναι γενικότερο θέμα με την τέχνη έτσι κι άλλως, γιατί όταν δημιουργείς καλλιτεχνικά, χρησιμοποιείς ένα διαφορετικό τμήμα του εγκεφάλου σου, απ΄ ότι χρησιμοποιείς στην υπόλοιπή σου ζωή. Φτιάχνεις έναν δικό σου κόσμο.
Βεβαίως, πιστεύω πως όταν έχεις ήδη μια τέτοια ευαισθητοποίηση, καλό είναι να έχεις και μια άλλη πλευρά του εαυτού σου, όπως είναι η απόλυτη εκλογίκευση. Τα άκρα είναι η χαρά της ζωής!“

GALLERY VS STREET ART
“Το κάθε πράγμα είναι ωραίο στο χώρο για τον οποίο έχει φτιαχτεί. Για παράδειγμα, ένα γραμματόσημο αν το βάλεις οπουδήποτε αλλού χάνεται. Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του είναι όταν το βάλεις πάνω στο γράμμα. Γι΄ αυτό είναι προορισμένο και σε αυτό το σκοπό εξυπηρετεί.”

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ; ΑΓΝΩΣΤΟ
“Είμαστε σ΄ ένα σημείο που οτιδήποτε δούμε σε μια γκαλερί το ταυτίζουμε με την τέχνη και αυτό με ανησυχεί. Στην εποχή μας αυτό συμβαίνει επειδή όλα επιτρέπονται. Είναι καλό αυτό αλλά κάπου το έχουμε χάσει. Η τέχνη είναι αυτή που έχει μέσα της την έννοια του Αγνώστου. Ένα έργο τέχνης για μένα, δεν μπορεί ν΄ αναλυθεί με 2 λέξεις. Η τέχνη δεν είναι σλόγκαν. Το Άγνωστο έχει τεράστια δύναμη γιατί οι άνθρωποι διατυπώνουν άπειρες θεωρίες γύρω από αυτό κι αυτό προσωπικά με προσελκύει, ότι δηλαδή σχεδόν ταυτίζονται η τέχνη και το άγνωστο. Επίσης πιστεύω ότι δεν πρέπει να είμαστε υπόδουλοι της μορφής, τα πράγματα δεν είναι μόνο αυτό που φαίνονται. Με διασκεδάζει το περίπλοκο, όταν δίνεις δηλαδή όσο δυνατό λιγότερα στοιχεία στον θεατή.”

ΤΕΛΟΣ
“Στο athens photo festival. έγιναν 6 performances, δυο εκ των οποίων έκανε ο Δημοσθένης Αγραφιώτης, μια η ηθοποιός- θρύλος Μichelle Valley, η Despina Olbrich-Marianou η Jennifer Nelson και μια έγινε από εμένα. Τις performances αυτές διοργάνωσε ο Δημοσθένης Αγραφιώτης. Την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε και το βιβλίο μου, άλλο ενα project, το οποίο απαρτίζεται απο σχέδια και φωτογραφίες από performances με κέντρο τη μάσκα.

http://outsidemysite.blogspot.com
myspace.com/keepthehomefiresburning



Έλενα Προάκη
Ελισάβετ Πηρούνια
Βασίλης Παπαγεωργίου
Σωτήρης Φωκέας


7 comments:

  1. aurio deutera tha mpoun kai oi eikones

    ReplyDelete
  2. polu swstos o hope

    genika polu kalh fash to blog auto

    ReplyDelete
  3. ευχαριστουμε φίλε!
    όντως είναι πολύ καλός!

    ReplyDelete
  4. Πολύ καλός ο τύπος. Απ'ό,τι είδα στο myspace του ασχολείται και με μουσική, έτσι?

    ReplyDelete
  5. nai asxoleitai kai me thn mousikh..
    exoume to cd tou, me thn adeia tou isws kataferoume na to anevasoume edw gia download (an den ginetai na to vreite apo allou) :P

    ReplyDelete
  6. vasika apoti exw niwsei exei kai parapanw apo ena project me mousikh e? i oxi?

    ReplyDelete