Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


8.2.10

Atelier Poisson-Giorgio Pesce



Το σημερινό μου πόστ είναι ιδαίτερο. Πρώτον γιατί γίνεται απο το Παρίσι. Δεύτερον γιατί επιστρέφω μετά απο πολύ καιρό. Τρίτον γιατί αφορά την ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΛΙΓΟ αναπτυγμένη και εκτιμημένη μορφή τέχνης στην Ελλάδα, την γραφιστική.
Indeed, σε πιο πολιτισμένες περιοχές της υφηλίου η γραφιστική είναι παρα πολυ ανεπτυγμένη, πράγμα που έχει σημαντικό αποτέλεσμα στο αστικό τοπίο.

Το ατελιέ ψάρι, του Γιώργου Ψάρι, είναι ένα πολύ δραστήριο ατελιέ γραφιστικής στη Λωζάνη, που κατα τη γνώμη μου φέρνει πολύ κοντά γραφιστική και Street Art. Είναι ένα παράδειγμα του πώς η γραφιστική μπορεί να μετατρέψει αυτά που βλέπουμε γύρω μας περπατώντας στην πόλη σε κάτι το πρωτόγνωρο και ενδιαφέρον. Μπορεί να μην μπορείτε να το διανοηθείτε (ζήτω Ελλαδάρα), όμως ΚΑΘΕ αφίσα μπορεί να είναι έργο τέχνης. ΚΑΘΕ σήμανση στο εσωτερικό ΚΑΘΕ κτιρίου μπορεί να εμπεριέχει μία ιδέα και μία δήλωση.

ιδού μερικά πρότζεκτ του Atelier Poisson:
Μία σειρά αφισών για ένα θέατρο της Λωζάνης:






εδώ η αφίσα για τις ''ημέρες σύγχρονου χορού'' :
και οι αφίσες για ένα άλλο φεστιβάλ χορού (dansetanzdanza):



Δεν έχω πολλά ακόμα να πώ, το σάιτ είναι πάρα πάρα πάρα πολύ καλό, σας συνιστώ να πάτε να το δείτε και ιδίως τα δύο ''Sex Links''. Ο τύπος έχει και χιούμορ.

Χαιρετίσματα απο μένα.Και σόρυ για το Bug με το πόστ της προηγούμενης κυριακής και την κάπως παράξενη μορφή του σημερινού. Mea Culpa. KISS.

3 comments:

  1. H afisa me ta salamia einai ola ta lefta!!

    ReplyDelete
  2. tres sexy post mon ami

    :P

    je vien voir le site

    μαλακα τι λεω ο ατιμος.. παω να δω το σαιτ
    σ'ωραιος

    ReplyDelete
  3. ααααα
    ο ψαρις ρε φιλε

    ReplyDelete