Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


19.7.09

Rob Sweere και Silent Sky Project

Πριν λιγες μερες εγινε στην Αθηνα και συγκεκριμενα πανω στον λοφο του Στρεφη το Silent Sky Project του Ολλανδου φωτογραφου Rob Sweere.Tο Silent Sky βασιζεται στην ιδεα οτι ο ουρανος ειναι το στοιχειο που ενωνει ολους τους ανθρωπους της γης,οπως αλλωστε και ο ιδιος ο πλανητης στον οποιο ζουμε.Ο φωτογραφος καλει μια ομαδα ανθρωπων(υπαλληλους μιας εταιριας,κατοικους ενος χωριου ή πολης κτλ)και τους οδηγει να ξαπλωσουν σε μια τοποθεσια και για 30 λεπτα ο στοχος ειναι η απολυτη ησυχια , η σιωπηλη συνομιλια των ανθρωπων που συμμετεχουν με τον ουρανο και η συνειδητοποιηση της ενωσης τους με τον υπολοιπο κοσμο.Παραλληλα ο φωτογραφος αποτυπωνει αυτο το γεγονος.
Αυτος ειναι και ο λογος που ο Rob Sweere δεν θεωρει τον εαυτο του φωτογραφο αλλα περισσοτερο δημιουργο διαδραστικων project που ο ιδιος αποτυπωνει φωτογραφικα.Θελει ο ανθρωπος να επικοινωνει αμεσα με το εργο τεχνης,να ειναι το εργο τεχνης αλλα και παραλληλα να νιωθει οτι αυτο στο οποιο συμμετεχει εχει ενα σκοπο και νοημα.Ο Rob Sweere εχει εργαστει για εταιριες,ερευνητικα κεντρα και μουσεια οπου τον εχουν καλεσει για να εγκαταστησει τα διαδραστικα του εργα(και εκτος του Silent Sky) στους χωρους τους.
Το Silent Sky Project εχει πραγματοποιηθει σε 33 χωρες σε ολοκληρο τον κοσμο με 34 την Ελλαδα φετος.Ο Rob Sweere εχει ταξιδευσει και εχει προσπαθησει να ενωσει τους ανθρωπους πολλες φορες κατω απο δυσκολες συνθηκες,καιρικες αλλα και περιπτωσεις οπως σε μια βραζιλιανικη φαβελα που οι φωτογραφιζομενοι φοβοντουσαν οτι θα τους πυροβολισουν επειδη ηταν εκτεθημενοι ή στην παλαιστινη που ηρθε η αστυνομια...

εδω το site του Rob Sweere : site

4 comments:

  1. πολύ όμορφο...η μάνα μου πορώθηκε.

    ReplyDelete
  2. σοβαρα??χαιρομαι! ρε συ ηταν τρομερη εμπειρια!

    ReplyDelete
  3. sigoyra prepei na htane wraia empeiria!
    an kai i drasei auti dn einai sto stil mou kai stin logiki mou einai wraia i kinisi kai p-oli kali i parousisasi sou!
    apo to polue8niko londino!
    شسسب نمنتا سيتخمب

    ReplyDelete
  4. απειρο:D

    απτην πατριδα:Ρ

    ReplyDelete