Modus Operandi


-Ποιοι; Άτομα με ενδιαφέρον για την τέχνη και την έκφραση/Φοιτητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες/Όλοι όσοι νιώθουν τέτοιοι/Διάθεση για μοιρασιά και ανταλλαγές, σημείο κλειδί/Ναι, εσύ.

-Πώς; Άρθρα και συζητήσεις/Ο σκοπός, να δίνουν το γενικό στίγμα ενός καλλιτέχνη και τις απαραίτητες πληροφορίες και λίνκς ώστε να εμβαθύνει όποιος γουστάρει.

-Πού; Είστε ήδη εκεί/Στο Myspace,facebook κτλ/ Στους δρόμους/ Στα σχόλια, ελπίζουμε/Ναι, εσύ.

-Πότε; Προσπάθεια για ένα σταθερό ρυθμό, περίπου εβδομαδιαίο/Όχι καταιγισμός πληροφοριών.

-Τι; 3 γενικοί άξονες, λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου/Εικαστικές τέχνες,τέχνη του
δρόμου και αρχιτεκτονική/Που και που, γενικότερα ποστ, ματιές αλλού/ Ελπίζουμε συζητήσεις, σχετικές με τα θέματα/Ναι, εσύ.

-Γιατί; Στην Ελλάδα πολλές τέχνες δεν εκτιμούνται/Ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει τα δικά του γούστα που μπορεί να μοιραστεί.


21.11.09

JR

λοιπόν,
είναι γάλλος και είναι και αυτός από την ομάδα του Steve Lazarides που έχω αναφερει αρκετες φορες στο ct-project και για να πω και μια αληθεια είναι ο βασικός καλλιτέχνης απο τον αποίο επηρρεαζομαι πολύ και ειδικα αυτον τον καιρο.
O JR δρα κυρίως στον δημόσιο χωρο επιλέγοντας πολυ συγκεκριμενες περιοχες και γειτονιες όπως για παράδειγμα οι φαβέλες του ριο ντε τζανειρο και υποβαθμισμενες γειτονιες της Ισπανιας που θα δείτε και στα βιντεάκια που παραθέτω παρακάτω.
Eίναι φωτογράφος και καλλιτέχνης του δρόμου καθώς προσπαθει και καταφέρνει πολύ καλά να τα συνδιάζει και τα δυο αψογα.
Ο JR επισκεπτόμενος περιοχές σαν κι αυτές που ανέφερα παραπάνω μπαίνει μέσα και ζει σε αυτές τις γειτονιές προσπαθώντας να αφουγκραστεί τα προβληματα και τις ανησυχιες αυτών των ανθρώπων, έπειτα τα ενσωματωνει στο εργο του φωτογραφιζοντας αυτους τους ανθρωπους και τυπωνονταςτις φωτογραφιες σε πολυ μεγαλες διαστασεις ωστε μετα να τις κολλησει στο δρομο.
Εχει κανει αρκετες εκθεσεις καθως σημαντικο ειναι να αναφερω οτι απο τα λεφτα που βγαζει, ενα πολυ σημεντικο ποσοστο το δινει σε αυτους τους ανθρωπους και σε αναλογες οργανωσεις!
Παραθέτω καποια βιντεακια και φωτογραφιες απο τις δουλειές του :













πολύ υλικο και δουλειες του θα βρειτε στο site του που ειναι το www.jr-art.net

4 comments:

  1. den borw para na anagnwrisw to ektos twn allwn tromero ARXITEKTONIKO endiaferon tis douleias tou JR.Thumbs up.

    ReplyDelete
  2. συμφωνω απόλυτα! είναι πολύ ενδιαφερον να τσεκαρουμε το πως διαλέγει τους χώρους και τα σχήματα!!!
    και κατι που με ενθουσιαζει ειναι το στησιμο των βιντεο..

    ReplyDelete
  3. vasika molis ema8a oti xerw emessa ton JR :P einai o gomenos tis geitonisas tou gomenou tis kalyteris mu filis i opoia einai apo to parisi!! kai den kanw plaka :P

    ReplyDelete
  4. Foverh douleia kai uperoxa video. me suginhsan, alla kai h eksairetikh mousikh epaikse ton rolo ths

    ReplyDelete